Zero Waste is het doel van SUGO

Zero Waste is het doel van SUGO

Voor SUGO is het van het grootste belang om zorgvuldig en met liefde om te gaan met ingrediënten en producten. Het weggooien van deze met zorg geselecteerde ingrediënten en bereide gerechten is in onze ogen een doodzonde. Daarom streven we ernaar om tijdens het hele bereidingsproces Zero Waste te produceren.

Waarom Zero Waste het doel is
Bij veel restaurants is het onvermijdelijk dat grote hoeveelheden ingrediënten verloren gaan. Bij KFC bijvoorbeeld worden al klaargemaakte gerechten na 60-90 minuten weggegooid omdat deze niet meer vers zouden zijn1. Dit betekent dat er per dag, per restaurant, honderden kilo’s voedsel wordt weggegooid, puur omdat de bereiding heeft plaatsgevonden voordat de vraag er is. SUGO heeft hier andere ideeën over.

Hoe SUGO Zero Waste wil bereiken

  • Bij SUGO hanteren we een aantal principes waarmee we de verspilling van voedsel proberen volledig tegen te gaan:
    We stemmen porties af op gebruik. Wanneer we weten dat we van een bepaald bederfelijk ingrediënt een kilo per week gebruiken, kopen we elke week een kilo in. Zo lopen we nooit het risico dat we na een week toch een deel moeten weggooien.
  • We kiezen ingrediënten met een langere houdbaarheidsdatum. Door gebruik te maken van technologieën als Vriesvers, wordt het gemakkelijker om gedurende langere tijd dergelijke verse producten te gebruiken.
  • Onze pizza’s komen in kleinere slices. Wanneer iemand een pizza bij SUGO bestelt, is het gemakkelijk om precies de gewenste hoeveelheid te bestellen. Onze slices zijn klein qua formaat, maar enorm qua smaak! Hiermee zorgen we ervoor dat er niet te veel wordt besteld

Zero Waste: we zijn er nog niet
Het is ons nog niet gelukt om helemaal Zero Waste te werken, maar het is voor ons belangrijk om hier wel naar te streven. Zo worden de pizza’s ter plekke bereid, maar vragen we aan groepen van zes personen of meer om vooraf door te geven wanneer ze een pasta willen bestellen. Zo kunnen we hier precies op inkopen en exact de juiste hoeveelheid gerechten bereiden. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwe methoden om restafval te hergebruiken en om het verbruik te optimaliseren.
Heb je misschien ideeën of suggesties voor ons? We horen ze graag!