Tomaten voor saus uit Westlandse reststroom

De tomatensaus op de pizza is een van de belangrijkste bouwstenen van het gerecht. De tomaten moeten van de beste kwaliteit zijn, maar wij vinden het net zo belangrijk dat ze op een duurzame manier worden verkregen. Daarom maakt SUGO gebruik van tomaten uit de Westlandse reststroom: heerlijke producten, dichtbij gekweekt en bijzonder duurzaam.

De beste tomaten die het Westland te bieden heeft
SUGO werkt samen met Harvest House, een grote speler in het verpakken van de beste tomaten uit het Westland. Als verpakker besluiten zij welke tomaten geschikt zijn om in welke samenstelling te verpakken. Ook zien zij wanneer er tomaten zijn met een krasje of buts. Door deze imperfectie gisten de tomaten sneller en kunnen ze niet dagenlang in de schappen van de supermarkt blijven liggen. Deze tomaten komen bij de reststroom terecht.

Wat is reststroom?
Reststroom is de term die gebruikt wordt in de voedingsbranche om producten te duiden die niet geschikt zijn om voor het primaire doel te gebruiken. Denk hierbij aan supermarkten die geen ‘lelijke’ groenten in de schappen willen leggen. Deze keuze zorgt jaarlijks voor duizenden kilo’s aan reststroom: producten die kwalitatief uitstekend zijn, maar om een reden niet belanden op het bord van de consument.

De voordelen van tomaten uit reststroom
Wij kiezen ervoor om uitsluitend tomaten uit reststroom te gebruiken voor onze SUGO tomatensaus. De redenen zijn overduidelijk:

  • We gebruiken tonnen tomaten die anders in de container waren beland
  • De tomaten zijn van de beste kwaliteit
  • Voordat de tomaten de kans krijgen om te gisten, hebben wij ze al verwerkt
  • We besparen duizenden liters water per jaar
  • En we hebben tonnen minder CO2-uitstoot omdat de tomaten dicht bij huis worden gekweekt

Omdat deze tomaten anders gederfd zouden worden, is het een winst voor de producent, maar ook een ecologische winst voor iedereen. Benieuwd naar hoe onze overheerlijke pizzasaus uit Westlandse reststroom smaakt? Laat nu je pizza thuisbezorgen, haal ‘m op of schuif lekker aan in een van onze restaurants.