PLASTIC VRIJ!

SUGO is sinds 2020 plasticvrij

Plastic is een verleidelijk product om te gebruiken in de voedselindustrie. Het is goedkoop, sterk, waterdicht en geeft geen geuren af. Helaas wordt veel plastic niet gerecycled waardoor microplastics in de natuur terecht komen welke niet worden afgebroken. Daarom heeft SUGO zich al sinds 2020 toegelegd op plasticvrije verpakkingen voor bezorgen en afhalen.

Duurzamere alternatieven voor plastic
SUGO heeft zich erop toegelegd om duurzame alternatieven voor plastic te gebruiken voor de verpakkingen van producten voor bezorging en afhalen.

Alle pizza’s in kartonnen dozen
Alle SUGO pizza’s worden verpakt in kartonnen dozen waar ook aan de binnenkant geen plastic aanwezig is. Bij een grote bestelling (vanaf 30 pizza’s) worden de pizza’s geleverd in een thermobox. Deze thermobox houdt de pizza’s warm en wordt na afloop weer door ons teruggenomen zodat deze hergebruikt kan worden.

Pasta’s in houten bakjes
Onze unieke oven-pasta’s worden geleverd in houten bakjes. Deze bakjes kunnen worden hergebruikt of na gebruik worden gerecycled of in de open haard of vuurkorf gegooid worden. Dubbel plezier!

Desserts in glazen potjes
SUGO desserts worden in glazen potjes geleverd, waardoor het nog makkelijker is om de laatste kruimels eruit te halen. Na gebruik kan het potje natuurlijk in de vaatwasser en weer een tweede leven krijgen. Anders kunnen ze prima in de glasbak belanden zodat ze weer omgesmolten kunnen worden tot een nieuw product.

Flesjes van glas of blikjes
Ook voor de dranken gebruiken we geen plastic verpakkingsmateriaal. Alle dranken worden uitsluitend geleverd in glazen flesjes of in blik, wat beide ontzettend goed gerecycled kan worden.

Tasjes van papier
Ook de tasjes zijn gemaakt van papier in plaats van plastic. De papieren tasjes zijn sterker dan de plastic varianten, waardoor deze nog een paar keer extra gebruikt kunnen worden. Is het tasje wel aan de einde van de levensduur? Gooi deze bij het oud papier zodat hij weer gerecycled kan worden.

De duurzaamheidsdoelen van SUGO
Bij SUGO is duurzaamheid in alle aspecten doorgedrongen. Zo streven we naar Zero Waste, gebruiken we tomaten uit de Westlandse reststroom en bereiden we alle gerechten zo energiezuinig mogelijk. Bij elke stap van het proces wordt gekeken hoe we nog beter om kunnen gaan met duurzaamheidsdoelen en we blijven verbeteren en nieuwe methoden uitproberen. Heb jij een suggestie? We horen het graag!