Japans buikspek op een pizza…

Pizza Japans Buikspek

Een toevallige ontdekking van een van onze Chef’s!

Buikspek of pancetta zoals  de Italiaanse buikspek heet is geen onbekende in de keuken van SUGO. We hebben meerdere toppings gehad met Buikspek zoals de Pizza Pancetta Parmezaan – een all-time favorite van veel SUGO Lovers.

Japans – Italiaanse fusion?
Toen we bij een bevriende restaurateur aan het eten waren kregen we een prachtig gebalanceerd gerecht met buikspek een een Aziatische saus en zuurtje van de Kimchi. Wat als we dit nu eens op een pizza gingen doen? Het recept van het gerechtje bleek niet geschikt voor een pizza maar inspireerde wel om aan de slag te gaan met een Aziatische smaak met Buikspek, een Aziatische saus en en zoet-zuur.

Okonomiyaki
Okonomiyaki is een populair gerecht in Japan dat wordt beschreven als een hartige pannenkoek of omelet. De traditionele okonomyaki wordt in gegeten is speciale restaurants die alleen maar dit gerecht maken. Kenmerkend is de saus (de Oknonomiyaki saus) – een zoetige, gekruide, rokgerige saus.

Pizza Japans Buikspek
De pizza Japans Buikspek:  Sugo tomatensaus, mozzarella, dungesneden buikspek, okonomiyaki saus en zoetzuur van komkommer.