GEZONDE PIZZA? HOE DAN?

Bij SUGO speelt pizza al taglio de hoofdrol, de unieke Romeinse pizza met vierkante vorm. De SUGO pizza heeft unieke eigenschappen door de manier waarop we hem maken en de ingrediënten die we gebruiken. Dát maakt het een gezonde pizza.

Zo is onze bodem is hoog in eiwit en vrij van vet, bevat veel water en krijgt 72 uur de tijd om zich te ontwikkelen. De bodem toppen we met de beste ingrediënten en van zo veel mogelijk biologische oorsprong. 

Lees hier alles over SUGO: de gezonde pizza!

MEEL - WATER - ZOUT - ZUURDESEM - BEETJE GIST

SUGO PIZZA's

SKINNY OF (NOT) SO GUiLTY PLEASURE

Of je nu zin hebt in een (not) so guilty pleasure topping of je liever gaat voor een meer skinny pizza; bij SUGO heb je alle keuze!

Bekijk onze menukaart >>

Zo veel mogelijk biologisch

We toppen onze pizza’s met zo veel mogelijk biologische ingrediënten. En houden met de selectie van onze ingrediënten rekening met de impact op de omgeving. 

Verschillende maten - altijd een formaat dat past

In onze restaurants eet je SUGO pizza in slices zoveel jij lekker vindt! Bij bezorging hebben we drie verschillende maten (medium, regular, large) waardoor je altijd een pizza kan bestellen die past bij jouw trek!

Lees alles over maten in onze size guide>>

PLANTBASED & VEGETARISCH

Ruim de helft van ons assortiment is vegetarisch of helemaal plantbased. En omdat de SUGO bodem van zichzelf rijk van smaak is, heeft een pizza maar weinig nodig. 

Zo werken we alleen met de beste ingrediënten en zijn we terughoudend met vlees- en kaasvervangers. Alleen de beste opties zijn goed genoeg voor een SUGO pizza.

Rijk aan eiwit

De meeste SUGO pizza’s mogen de claim ‘bron van eiwit’ of ‘eiwitrijk’ voeren. Onze bodem en veel van onze toppings bevatten veel eiwitten. 

Lees meer over claims op de site van het voedingscentrum .

Laag in suiker - Suikervrij

Onze bodem, tomatensaus en veel van de ingrediënten die we gebruiken bevatten geen (toegevoegde) suikers. Daardoor mogen veel van onze pizza’s de claim ‘suikervrij’ of ‘laag in suikers’ voeren. 

Lees meer over claims op de site van het voedingscentrum .

Nutri score

De meeste SUGO pizza’s hebben Nutri-Score A of B. Daarmee zijn we een van de beste opties beschikbaar voor gezonde pizza! Slechts enkele uitzonderingen hebben een hogere Nutri-Score. 

SUGO Margherita bevat tot wel 50% minder vet en 30% minder energie dan een gemiddelde pizza Margherita.

DE SUGO BODEM

Slechts een paar ingrediënten

Slechts een paar ingrediënten maken de SUGO bodem. Naast onze eigen meelmix voegen we veel water, een klein beetje zout, zuurdesem en een klein beetje gist toe. 

BODEM ZONDER VET

Aan veel pizzabodems wordt olie of vet toegevoegd. Bij SUGO voegen we geen vet toe aan ons deeg. Door een extreem hoge hydratatie (vochtgehalte in het deeg) en lange tijd om te rijzen en zich te ontwikkelen is het toevoegen van vet niet nodig om een geweldige bodem te krijgen. 

HOOG EIWITgehalte

Het graan waarvan ons meel is gemaakt komt uit warme gebieden zoals Zuid-Italië. Alleen hier groeit tarwe dat voldoende eiwit heeft. Een hoog eiwitgehalte in het meel is een van de belangrijkste eigenschappen van een SUGO pizza – maar is ook nog eens een belangrijke bouwsteen.  De SUGO bodem zonder toppings bevat al ruim 9% eiwit.

VEEL WATER

De SUGO pizzabodem bestaat uit slechts een paar ingrediënten, waar water een hele belangrijke van is. Wij voegen tot wel 90% water toe aan het gewicht droge stof. Daardoor krijg je een bijna vloeibaar deeg. 

Alleen onze getrainde pizzamakers kunnen hiervan een bodem maken. 

TIJD OM TE RUSTEN

Het deeg krijgt minimaal 48 uur de tijd om zich te ontwikkelen. In deze tijd verdubbelt het in volume tot een luchtig deeg.  

Daarna maken onze pizzamakers bollen van het deeg. Dat doen ze met de hand om zo het meeste gevoel te houden bij het deeg. Vervolgens geven we deze bollen nog een keer 24 uur om zich te ontwikkelen. 

met de Hand gestrekt

Onze pizzamakers strekken de bodems met de hand. Dat is vakwerk, want het slappe, natte deeg is heel lastig te hanteren. Met veel liefde maakt ons team de mooiste pizza bodems. 

GEZONDE PIZZA? HOE DAN?

Bij SUGO speelt pizza al taglio de hoofdrol, de unieke Romeinse pizza met vierkante vorm. De SUGO pizza heeft unieke eigenschappen door de manier waarop we hem maken en de ingrediënten die we gebruiken. Dát maakt het een gezonde pizza.

Zo is onze bodem is hoog in eiwit en vrij van vet, bevat veel water en krijgt 72 uur de tijd om zich te ontwikkelen. De bodem toppen we met de beste ingrediënten en van zo veel mogelijk biologische oorsprong. 

Lees hier alles over SUGO: de gezonde pizza!

SUGO Margherita bevat tot wel 50% minder vet en 30% minder energie dan een gemiddelde pizza Margherita.

DE SUGO BODEM

Slechts een paar ingrediënten

Slechts een paar ingrediënten maken de SUGO bodem. Naast onze eigen meelmix voegen we veel water, een klein beetje zout, zuurdesem en een klein beetje gist toe. 

BODEM ZONDER VET

Aan veel pizzabodems wordt olie of vet toegevoegd. Bij SUGO voegen we geen vet toe aan ons deeg. Door een extreem hoge hydratatie (vochtgehalte in het deeg) en lange tijd om te rijzen en zich te ontwikkelen is het toevoegen van vet niet nodig om een geweldige bodem te krijgen. 

HOOG EIWITgehalte

Het graan waarvan ons meel is gemaakt komt uit warme gebieden zoals Zuid-Italië. Alleen hier groeit tarwe dat voldoende eiwit heeft. Een hoog eiwitgehalte in het meel is een van de belangrijkste eigenschappen van een SUGO pizza – maar is ook nog eens een belangrijke bouwsteen.  De SUGO bodem zonder toppings bevat al ruim 9% eiwit.

VEEL WATER

De SUGO pizzabodem bestaat uit slechts een paar ingrediënten, waar water een hele belangrijke van is. Wij voegen tot wel 90% water toe aan het gewicht droge stof. Daardoor krijg je een bijna vloeibaar deeg. 

Alleen onze getrainde pizzamakers kunnen hiervan een bodem maken. 

TIJD OM TE RUSTEN

Het deeg krijgt minimaal 48 uur de tijd om zich te ontwikkelen. In deze tijd verdubbelt het in volume tot een luchtig deeg.  

Daarna maken onze pizzamakers bollen van het deeg. Dat doen ze met de hand om zo het meeste gevoel te houden bij het deeg. Vervolgens geven we deze bollen nog een keer 24 uur om zich te ontwikkelen. 

met de Hand gestrekt

Onze pizzamakers strekken de bodems met de hand. Dat is vakwerk, want het slappe, natte deeg is heel lastig te hanteren. Met veel liefde maakt ons team de mooiste pizza bodems. 

MEEL - WATER - ZOUT - ZUURDESEM - BEETJE GIST

SUGO PIZZA's

SKINNY OF (NOT) SO GUiLTY PLEASURE

Of je nu zin hebt in een (not) so guilty pleasure topping of je liever gaat voor een meer skinny pizza; bij SUGO heb je alle keuze!

Bekijk onze menukaart >>

Zo veel mogelijk biologisch

We toppen onze pizza’s met zo veel mogelijk biologische ingrediënten. En houden met de selectie van onze ingrediënten rekening met de impact op de omgeving. 

Verschillende maten - altijd een formaat dat past

In onze restaurants eet je SUGO pizza in slices zoveel jij lekker vindt! Bij bezorging hebben we drie verschillende maten (medium, regular, large) waardoor je altijd een pizza kan bestellen die past bij jouw trek!

Lees alles over maten in onze size guide>>

PLANTBASED & VEGETARISCH

Ruim de helft van ons assortiment is vegetarisch of helemaal plantbased. En omdat de SUGO bodem van zichzelf rijk van smaak is, heeft een pizza maar weinig nodig. 

Zo werken we alleen met de beste ingrediënten en zijn we terughoudend met vlees- en kaasvervangers. Alleen de beste opties zijn goed genoeg voor een SUGO pizza.

Rijk aan eiwit

De meeste SUGO pizza’s mogen de claim ‘bron van eiwit’ of ‘eiwitrijk’ voeren. Onze bodem en veel van onze toppings bevatten veel eiwitten. 

Lees meer over claims op de site van het voedingscentrum .

Laag in suiker - Suikervrij

Onze bodem, tomatensaus en veel van de ingrediënten die we gebruiken bevatten geen (toegevoegde) suikers. Daardoor mogen veel van onze pizza’s de claim ‘suikervrij’ of ‘laag in suikers’ voeren. 

Lees meer over claims op de site van het voedingscentrum .

Nutri score

De meeste SUGO pizza’s hebben Nutri-Score A of B. Daarmee zijn we een van de beste opties beschikbaar voor gezonde pizza! Slechts enkele uitzonderingen hebben een hogere Nutri-Score.