Tomaten voor saus uit Westlandse reststroom
De tomatensaus op de pizza is een van de belangrijkste bouwstenen van het gerecht. De tomaten moeten van de beste kwaliteit zijn, maar wij vinden
Bij SUGO streven we naar het beste van het beste op elk vlak. De ingrediënten moeten van uitstekende kwaliteit zijn, de restaurants ademen Italiaanse sfeer en ook bij het thuis genieten van onze producten is het van het grootste belang dat de kwaliteit ongeëvenaard is. Onze filosofie is dat dit alleen haalbaar is als duurzaamheid ook op elk vlak is meegenomen. Daarom zijn we elke dag bezig hierin te verbeteren.
Reststroom is de term die gebruikt wordt in de voedingsmiddelenindustrie om producten te duiden die qua uiterlijk niet geschikt zijn om in de supermarkt te belanden. Zo belanden er vele tonnen tomaten per jaar in de reststroom omdat ze een krasje of een deukje hebben. Deze tomaten worden nu niet meer weggegooid, maar gebruiken wij in onze pizzasaus. (lees meer)
Het doel van SUGO is om Zero Waste te produceren, dus dat tijdens het gehele bereidingsproces geen goede producten worden verspild. Dit doen we door slim in te kopen, alleen gerechten te bereiden waar nu vraag naar is en de pizza’s in kleine slices aan te bieden. Zo wordt de kans kleiner dat er een overschot ontstaat! (lees meer)
Geen van de gerechten die worden bezorgd of afgehaald zijn verpakt in plastic. We maken gebruik van alternatieven als glas, papier, blik en zelfs houten bakjes voor de pasta. Deze verpakkingsmaterialen kunnen veelal hergebruikt worden en worden na het einde van de levensduur gerecycled.
Een good voorbeeld daarvan zijn onze desserts, die we al sinds 2020 verpakken in glazen potjes in plaats van one-time plastic! (lees meer)
Alle apparatuur is gasvrij en de locaties energiezuinig
SUGO werkt actief mee aan de SDG’s
De Sustainable Development Goals (SDG’s), zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. SUGO werkt met duurzaamheidsinitiatieven actief mee aan deze doelen:
3. Goede gezondheid en welzijn. Onze pizza’s bevatten minder calorieën en vet dan vergelijkbare gerechten, waarmee we een gezonde levensstijl willen bevorderen.
12. Verantwoorde consumptie en productie. Door te streven naar Zero Waste gaan we verantwoord om met de beschikbare ingrediënten en materialen.
15. Leven op het land. Door gebruik te maken van tomaten uit de Westlandse reststroom verlagen we de druk op de landbouw.
De tomatensaus op de pizza is een van de belangrijkste bouwstenen van het gerecht. De tomaten moeten van de beste kwaliteit zijn, maar wij vinden
Zero Waste is het doel van SUGO Voor SUGO is het van het grootste belang om zorgvuldig en met liefde om te gaan met ingrediënten
SUGO is sinds 2020 plasticvrij Plastic is een verleidelijk product om te gebruiken in de voedselindustrie. Het is goedkoop, sterk, waterdicht en geeft geen geuren