DUURZAAMHEID & SUGO

Hoe duurzaamheid in de kern van SUGO is doorgedrongen

Bij SUGO streven we naar het beste van het beste op elk vlak. De ingrediënten moeten van uitstekende kwaliteit zijn, de restaurants ademen Italiaanse sfeer en ook bij het thuis genieten van onze producten is het van het grootste belang dat de kwaliteit ongeëvenaard is. Onze filosofie is dat dit alleen haalbaar is als duurzaamheid ook op elk vlak is meegenomen. Daarom zijn we elke dag bezig hierin te verbeteren.

Tomaten voor SUGO pizza’s uit Westlandse reststroom

Reststroom is de term die gebruikt wordt in de voedingsmiddelenindustrie om producten te duiden die qua uiterlijk niet geschikt zijn om in de supermarkt te belanden. Zo belanden er vele tonnen tomaten per jaar in de reststroom omdat ze een krasje of een deukje hebben. Deze tomaten worden nu niet meer weggegooid, maar gebruiken wij in onze pizzasaus. (lees meer)

Op weg naar Zero Waste

Het doel van SUGO is om Zero Waste te produceren, dus dat tijdens het gehele bereidingsproces geen goede producten worden verspild. Dit doen we door slim in te kopen, alleen gerechten te bereiden waar nu vraag naar is en de pizza’s in kleine slices aan te bieden. Zo wordt de kans kleiner dat er een overschot ontstaat! (lees meer)

Er gaat geen plastic de deur uit

Geen van de gerechten die worden bezorgd of afgehaald zijn verpakt in plastic. We maken gebruik van alternatieven als glas, papier, blik en zelfs houten bakjes voor de pasta. Deze verpakkingsmaterialen kunnen veelal hergebruikt worden en worden na het einde van de levensduur gerecycled.

Een good voorbeeld daarvan zijn onze desserts, die we al sinds 2020 verpakken in glazen potjes in plaats van one-time plastic! (lees meer)

Bezorging is volledig elektrisch

Waar andere restaurants kiezen voor de auto of scooter om bestellingen te bezorgen, maken we bij SUGO uitsluitend gebruik van elektrische scooters of (elektrische) fietsen. Naast dat dit een niet-vervuilende manier van bezorgen is, is het ook een stille manier wat voor iedereen prettiger is.

Alle apparatuur is gasvrij en de locaties energiezuinig

Van de pizzaovens tot de ovens waar we de pasta’s in bereiden, alle apparatuur in elke SUGO locatie werkt elektrisch op groene stroom. Bovendien zijn deze ovens van de nieuwste generatie met uitmuntende isolatie waardoor er minimaal warmteverlies optreedt. Daarnaast hebben we overal de meest zuinige LED-lampen geïnstalleerd zodat we ook op verlichting weinig energie verbruiken.

SUGO werkt actief mee aan de SDG’s

De Sustainable Development Goals (SDG’s), zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. SUGO werkt met duurzaamheidsinitiatieven actief mee aan deze doelen:

3. Goede gezondheid en welzijn. Onze pizza’s bevatten minder calorieën en vet dan vergelijkbare gerechten, waarmee we een gezonde levensstijl willen bevorderen.

12. Verantwoorde consumptie en productie. Door te streven naar Zero Waste gaan we verantwoord om met de beschikbare ingrediënten en materialen.

15. Leven op het land. Door gebruik te maken van tomaten uit de Westlandse reststroom verlagen we de druk op de landbouw.

LEes meer over DUURZAAMHEID

PLASTIC VRIJ!

SUGO is sinds 2020 plasticvrij Plastic is een verleidelijk product om te gebruiken in de voedselindustrie. Het is goedkoop, sterk, waterdicht en geeft geen geuren

Lees meer >>